Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

© 2016 Your Business Name!

Om stress

Alla känslor fyller en funktion, så även stress. Den hjälper oss att agera med ett vaket sinne när situationen kräver det. Hjärnan skickar impulser till hjärta och muskler och det sympatiska nervsystemet med stresshormoner triggas igång.

Problemet med det västerländska samhälle vi lever i idag är att denna stressreaktion tenderar att triggas allt för ofta. Det handlar om yttre stress såväl som inre stress i form av självkritik. En allt för ofta triggad stressreaktion blir till slut belastande för hjärnan och kroppen och kan resultera i stressymtom så som koncentrationssvårigheter, minnessvårigheter, sömnsvårigheter, humörsvängningar, ljudkänslighet och depression.

När vi är stressade blir vi bräckliga och riskerar att fungera sämre hemma såväl som på jobbet. Allt känns kanske övermäktigt och för att få till det drar vi in på de faktorer som är nödvändiga för att må bra, exempelvis vila, pauser, sömn, frisk luft, goda relationer, tydlighet och självrannsakan. Det kan vara svårt att få bukt med denna onda spiral på egen hand varför det kan vara en god ide att söka hjälp.