Lorem quis bibendum auci Lorem gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursu. Ut enim ad minim veniam.

© 2016 Your Business Name!

Blogg

Får jag lov att presentera Compassion Yin Yoga – COMYIN!

Denna nya yogaform är skapad av mig för att hjälpa stressade och självkritiska personer bli mer självsnälla och harmoniska i sig själva. Jag har kombinerat mitt stora intresse och breda kunskap i compassionrelaterade teorier så som Compassionfokuserad terapi ,CFT och Mindful self-compassion, MSC med Yinyoga. COMYIN är alltså en psykoterapeutisk yogaform som har sin bas i Yinyogan. Praktiken sker i tystnad med guidning av instruktör och träningen utgår helt ifrån dig själv, du bestämmer själv hur lång du vill gå.

Compassion och Yin är en fantastisk kombination som både påminner om och kompletterar varandra som handen i handsken. Man brukar prata om att Yinyogans praktik handlar om acceptans men dess själ om Compassion. Yinyogan bjuder på många fina compassionrelaterade färdighetsträningar så som att stanna upp i livet, bromsa och aktivera lugn-och-ro systemet. Den ger även en bra träning i att lära känna sin kropp och sina behov, träna sig på att se och acceptera förnimmelser av olika slag. I Yinyogan arbetar vi även med att mjukt stretcha eller komprimera kroppen för att öka rörligheten och flödet. Genom ett så kallat ”mind-body-network” bestående av fascia (bindväv mm), hormoner, nervsytem och andning länkas kroppen ihop med sinnet. Det gör att kroppens kontakt med sinnet ökar och vi blir bättre på att förstå och lyssna på våra behov. Allt i samma andemening att ta hand om och vara snäll mot sig själv.

Devisen COMYIN jobbar efter är ”What you feel you can heal”. Ohälsa och stress har ofta en grund i emotionella undvikanden och en överkompensation av dessa. I COMYIN använder vi oss av Yinyogans färdighetsträning i kroppskännedom, acceptans och tolerans vad det gäller fysiskt obehag som en rollmodell för att våga titta på känslor milt förknippade med obehag. För att kunna gå den vägen behöver vi ta hjälp av olika compassionverktyg för att skapa en trygg plattform att ta avstamp i. Lite som en trygg hamn att komma tillbaka till efter en tag ute på djupt vatten.

Med hjälp av Yinyogan och Compassion kan vi successivt lösa upp såväl fysiska som psykiska blockeringar i kroppen och på lång sikt leva ett mer sanningsenligt och tryggt liv. Vi arbetar mot och eftersträvar att ge deltagarna en psykologisk flexibilitet, att på egen hand kunna skifta från upplevelser av hot av olika slag till en trygghet.

Om du är nyfiken på att höra mer eller testa COMYIN så håll utkik efter datum för inledande workshops under den närmsta framtiden. Till dess vill jag i sann Lovingkindnessanda (meditationsform inom compassion) önska dig; Må du vara trygg, Må du vara fridfull, Må du vara frisk och Må du leva med lätthet. Hoppas vi ses!

Varma hälsningar Susanne

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

arton − fjorton =